Jó alkalom a bemutatkozásra a kisebb cégeknek is

A nemzetközi élvonalat kell megcéloznia a Budapest Cleaning Show-nak Banyár Károly, a Vermop Hungária Kft. kereskedelmi vezetője szerint. A szakembernek mind az érdeklődők száma, mind a szakmabeli kiállítók hozzáállása terén pozitív tapasztalatai voltak a MATISZ által szervezett előző kiállításon. Cégének számottevő üzleti eredményt hozott a jelenlét, és nagyon ajánlja a részvételt a kisebb vállalatoknak is a következő Budapest Cleaning Show-n.

Banyár Károly, Vermop Hungária Kft. kereskedelmi vezetője

Milyen tapasztalatokat szerzett a 2018-as rendezvény során? 

2016-ban még társkiállítóként, 2018-ban pedig már teljes értékű kiállítóként tudtunk részt venni a Budapest Cleaning Show-n.  A rendezvény minden várakozásunkat felülmúlta, rengeteg érdeklődő volt. A tisztítás-technológia szakkiállítás a térség egyik legrangosabb rendezvénye. Példaértékű, mert előtte nem volt a hazai piacon lehetőségünk szolgáltatóként, pláne gyártóként képviseltetni magunkat ilyen fórumon. 

A rendezvényen lehetőségünk volt a konkurenciával, más gyártókkal, meglévő, megtartandó, valamint leendő partnerekkel találkozni. Jelentős érdeklődést tapasztaltunk a külföldi szakmai látogatók részéről is, ami egy pozitív meglepetés volt. Az is kellemes tapasztalat volt, hogy a piac résztvevői – akár a versenytársak is – milyen kommunikatívak voltak egymással a rendezvényen. 

Alkalmunk volt termékeinket is bemutatni, amiket a technológiai bemutatótéri prezentáción kívül a gyakorlatban is kipróbálhatták a látogatók. Itt lehetőség van innovációk látványos demonstrálására is. Ezek a bemutatók adott esetben megoldást nyújtanak egy-egy látogató szakmai problémájára is, ami nagyon ösztönzőleg hat.

Milyen hatása volt cégének ismertségére, forgalmára, üzleti kapcsolataira a részvételük?

Egy-egy ilyen és hasonló rendezvény előtt kérdés mindig beruházás megtérülése. Kijelenthetem, hogy bőven hozott üzleti eredményeket vállalatunk számára. Azt is fontos azonban megjegyeznem, hogy a látogatottság rajtunk, mindannyiunkon is múlik. Részt kell vennünk a rendezvény hírverésében!

Miért tartja fontosnak, hogy ismét ott legyen a következő rendezvényen?

Lehetőség nyílik a kapcsolatrendszer bővítésére, de jó alkalom arra is, hogy kisebb vállalatok is bemutatkozhassanak, akiknek a büdzséjébe az európai CMS-rendezvények (Amszterdam, Berlin) már nem férnek bele. Érdemes ott lenni a MATISZ ekkorra időzített éves szakmai konferenciáján, illetve a versenyeken, ahol a szakma legjobbjai mérik össze tudásukat, és a kiemelkedő teljesítményeket díjazzák a rendezők. Ami részünkről nagyon fontos a még több látogató, emeljük a rendezvényt a nemzetközi élvonalba!